maanantai 30. heinäkuuta 2012

macaron-leivokset

 inspiraationa ranskanmatka. Siellä tuli syötyä ensimmäisenkerran ja pidin niistä

 

25 kpl

1 1/4 dl sokeria
2 dl vettä
3 kpl valkuaista
2 dl tomusokeria
125 g mantelijauhetta

Täyte

2 dl sitruunatahnaa (lemon curd)  (itse laitoin vain sulatettua suklaata)
Macaronien täytteeksi voit valita mitä tahansa kiinteää hilloa, valmista suklaalevitettä tai tuorejuustoa, jonka maustat haluamallasi tavalla.
Mittaa sokeri ja vesi kattilaan. Kuumenna hämmentämättä ja anna seoksen poreilla hiljalleen noin 15 minuuttia, kunnes se on siirappimaista (118 °C).
Vatkaa yleis- tai monitoimikoneen vatkauskulhossa 2 valkuaista kovahkoksi vaahdoksi.
Lisää sokeri-vesiseos ohuena nauhana valkuaisvaahtoon ja anna koneen käydä koko ajan. Vatkaa, kunnes seos on jäähtynyt sen verran, ettei se enää höyryä.
Vaahdota valkuainen ja sekoita joukkoon tomusokeri sekä mantelijauhe. Yhdistä nämä kaksi taikinaa toisiinsa ja sekoita tasaiseksi.
Lusikoi taikina pursottimeen tai pakastepussiin, johon leikkaat reiän. Pursota pieniä (Ø noin 3 cm) marenkinappeja leivinpaperilla peitetylle pellille. Annoksesta tulee noin 50 nappia. Kun pelti on täynnä, kopauta sitä pari kertaa pöytää vasten. Anna levätä noin 10 minuuttia, jotta marenki ehtii hieman jähmettyä pinnalta. Paista 150-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.
Valmiit marengit ovat macaronin puolikkaita. Irrota ne jäähtyneinä varovasti leivinpaperista ja lado ne pöydälle joka toinen pyöreä selkäpuoli alaspäin. Lisää ”vatsapuolelle” täyte ja sulje toisella puolikkaalla.
Säilytä macaroneja jääkaapissa. Marenkiherkut ovat parhaimmillaan parin päivän sisällä nautittuina.

Huom. Alä käytä kiertoilmauunia.Leivokset lässähtää ja menevät pilalle (kerron kokemuksesta,pari peltiä meni pilalle)

3 kommenttia:

  1. Vois kokeilla joskus:) Oon aina halunnu syödä näitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. juu kannattaa kokeilla, hieman erinlainen tarjottava ja ovat hyviä.

      Poista
  2. Pitaa kokeilla. Kiitos reseptista! :)

    VastaaPoista